wegwijzer-gecertificeerdDe training “Ik leer leren” is een speciaal ontwikkeld programma dat kinderen slimme handvatten biedt voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel: hoe te leren. De training is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur.

Les 1: je ontdekt je eigen manier van leren
Les 2: je leert omgaan met faalangst en
motivatie
Les 3: je leert plannen en organiseren
Les 4: je leert omgaan met concentratie
Les 5: je leert op een slimme manier je
hersenen gebruiken

Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Meer weten over de “Ik leer leren” training? Je kan ook even kijken op http://www.ikleerleren.nl

Deel dit ..